Porošenko: Armija je prioritet

Novoizabrani ukrajinski predsednik Pjotr Porošenko rekao da u istočnoj Ukrajini vlada ratno stanje i naglasio da je za njega, armija najviši prioritet.

Izvor: B92

Sreda, 28.05.2014.

12:10

Default images

"Na istoku zemlje se nalazimo u ratnom stanju, Krim su Rusi okupirali i sada postoji jedna velika nestabilnost. Mi moramo reagovati", rekao je Porošenko intervjuu za "Bild" i ocenio da je ispravno počeo antiteroristički angažman ukrajinske vlade.

"Mi nećemo duže dopustiti da ti teroristi otimaju i ubijaju ljude, zauzimaju zgrade i diskvalifikuju zakone....Mi ćemo taj užas okončati, ovde se vodi pravi rat protiv naše zemlje", rekao je Porošenko i dodao da je njihov cilj da se separatističke vodje uhapse.

"Mi želimo da oni budu uhapšeni i da se izvedu pred sud", rekao je Porošenko i dodao da se vojska mora braniti, ako je napadaju teško naoružani borci.

"Najvažniji prioritet za mene, kao predsednika, ima armija", najavio je predsednik, koga zbog njegovih privatnih poslova u konditorskoj industirji nazivaju "kraljem čokolade" i obećao vojsci finansijku podršku.

"Mi moramo vojnike, u vremenu rata, hitno bolje finansijski snabdeti", rekao je Porošenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: