Tender za autoput Ub-Lajkovac

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je izjavio u Kraljevu da je raspisan tender za izgradnju 12,5 km autoputa na deonici od Uba do Lajkovca.

Izvor: B92

Petak, 30.04.2010.

15:23

Default images

Mrkonjić je rekao da putni pravac Koridor 11 treba da poveže Srbiju sa Crnom Gorom i Rumunijom. "Taj tender ide danas i već u toku narednih mesec dana biće završen", precizirao je Mrkonjih i dodao da Vlada Srbije ispunjava sve obaveze koje je preuzela u vezi sa izgradnjom koridora".

Mrkonjić je rekao, prilikom otvaranja za saobraćaj i druge trake Kamidžorskog mosta preko Zapadne Morave na ulazu u Kraljevo, da će priprema za početak izgradnje autoputa od Uba do Lajkovca početi već tokom predstojećih praznika.

On je kazao da će na taj način biti započeta izgradnja autoputa od Beograda do Požege koji će biti sastavni deo saobraćajnice od Beograda do južnog Jadrana.

Mrkonjić je ukazao da se vrednost radova za izgradnju autoputa od Uba do Lajkovca procenjuje na 65 miliona evra, a da je rok za dovršetak radova godinu dana.

Ministarstvo za nacionalni investicioni plan je preuzelo, prema rečima Mrkonjića, zadatak da pripremi izgradnju autoputa Pojate - Preljina koji treda da poveže Koridor 10 i takozvani Koridor 11.

Mrkonjić je kazao da će se u izgradnji autoputa od Pojata do Preljine prvo obavljati radovi na obilaznici oko Kraljeva. On je poručio funkcionerima tog grada da se dobro pripreme za taj posao.

On je objasnio da se to odnosi na poslove oko eksproprijacije zemljišta i na projektovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: