U Zubinom Potoku se okupili Srbi zbog hapšenja Božovića

U centru Zubinog Potoka večeras se okupilo više desetina ljudi u znak protesta što je u popodnevnim satima uhapšen Milovan Božović.

Izvor: Tanjug

Subota, 01.04.2023.

22:56

U Zubinom Potoku se okupili Srbi zbog hapšenja Božovića
Ilustracija: Profimedia

Njega privremene prištinske institucije terete za paljenje automobila sa tzv. kosovskim ''RKS'' tablicama, ali i napada na Kosovsku policiju, saznaje Tanjug.

Nakon dva sata, okupljeni Srbi su se razišli. Srbi iz Zubinog Potoku su uplašeni i nezadovoljni zbog sve učestalijih napada i hapšenja Srba na severu Kosova i Metohije.

Milovan Božović uhapšen je oko 17 časova, a kosovska policija tvrdi da je osumnjičeni odgovoran za paljenje automobila, napad na policijske službenike, organizovani kriminal, ubistvo u pokušaju i stvaranje opšte opasnosti.

Povodom hapšenje Božovića, oglasio se i ministar policije u Prištini Dželjalj Svečlja, koji je izneo tvrdnju ''da je paljenje automobila orkestrirano iz zvaničnog Beograda'', kako bi se, kako kaže, ''usadio strah drugim građanima'', a to je, dodaje, ''nesumnjivo krivično delo''.

''Jedan od njih koji je danas uhapšen, je pored paljenja automobila na Severu bio aktivan kao deo kriminalne strukture tzv. „Civilne zaštite“, a prethodno je iz pištolja napao Kosovsku policiju i povredio dvojicu službenika“, napisao je na Fejsbuku Svečlja.

On tvrdi i da bezbednosne agencije imaju dokaza o njegovoj umešanosti u organizovani kriminal.

"Svako ko je kao pojedinac ili kao deo kriminalnih grupa na čijem je čelu Beograd, počinio bilo koje krivično delo koje ima za cilj destabilizaciju Kosova, biće identifikovan i priveden", dodao je Svečlja.

Kako Tanjug saznaje, Božović nikada nije imao problema sa zakonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: