Švedska: Socijaldemokrate bi 15. maja mogle da odluče o NATO

Rukovodstvo vladajućih švedskih socijaldemokrata održaće sastanak 15. maja na kojem bi mogli da odluče da li će podržati zahtev za pridruživanje Švedske NATO.

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.05.2022.

20:50

Švedska: Socijaldemokrate bi 15. maja mogle da odluče o NATO
EPA-EFE/JOHAN NILSSON SWEDEN OUT

To je izjavio sekretar te partije Tobias Baudin.

S obzirom da većina u parlamentu podržava pridruživanje alijansi, socijaldemokrate, najveća stranka koja je učestvovala na svim izborima u poslednjih 100 godina, smatraju se glavnom preprekom za prijavu za pristupanje, preneo je Rojters. "Rukovodstvo stranke bi moglo da izabere da tada donese odluku", rekao je Baudin švedskoj novinskoj agenciji TT.

Ruski napad na Ukrajinu, koji Moskva naziva specijalnom vojnom operacijom, naterala je Švedsku i Finsku da preispitaju bezbednosnu politiku, iako su obe ostale van NATO tokom Hladnog rata, navodi Rojters.

Očekuje se da će obe zemlje doneti odluku o tome da li će se prijaviti za učlanjenje u alijansu u narednim nedeljama. dodaje britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: