Opet preko 4.500

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je zabeleženo 4.668 novih slučajeva koronavirusa, od 16.831 testiranog.

Izvor: B92

Petak, 12.03.2021.

15:00

Opet preko 4.500
Foto: EPA-EFE/BRAIS LORENZO

Preminulo je 26 osoba.

Na respiratorima je 208 pacijenata. Na lečenju u bolnicama je 4408 obolelih od ove bolesti. Podsetimo, na sednici Kriznog štaba, koja je danas održana, doneta odluka da se sve, osim prehrane, apoteka i pumpi, zatvara u ponoć.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio da je epidemiološka situacija nepovoljna i da medicinski deo štaba očekuje da će broj novozaraženih rasti. Zatvara se sve, osim prehrane, apoteka i pumpi. Srednje škole ostaju na onlajn nastavi, a od ponedeljka su na onlajn i stariji osnovci.

Sve mere stupaju na snagu u ponoć, rekao je Gojković i dodao da će detaljnije mere, koje se odnose na sve što bi trebalo da se primenjuju od ponedeljka, dodatno i detaljno biti saopštene u nedelju.

Po broju onih koji su dobili drugu dozu vakcine na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi, a kada je reč o broju revakcinacija na milion stanovnika u svetu, Srbija je na šestom mestu, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina i SAD.

Kada je reč o broju vakcinacija na milion stanovnika Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: