Rešena dilema: Učenica nije ni testirana, pozitivni roditelji

Ranije danas mediji su preneli vest o učenici šestog razreda Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković" u Kragujevcu koja je pozitivna na koronavirus.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2020.

11:22

Rešena dilema: Učenica nije ni testirana, pozitivni roditelji
Screenshot TV Prva

Predrag Delić, epidemiolog Instituta za javno zdravlje Kragujevac, demantovao je ove navode rekavši da devojčica nema nikakvih simptoma i da nije ni testirana. On je objasnio da dete nije ni testirano, već njeni roditelji za koje se ispostavilo da su pozitivni na koronavirus.

"Dete je u izolaciji. Ono ne može da bude testirano u ovom trenutku, jer nema nikakvih simptoma. Ako se pojave simptomi, i ona će biti testirana, kako bi se utvrdilo da je prisutan virus i kod nje", rekao je Delić, prenosi Tanjug.

"Oba su roditelja pozitivna o čemu su obavestili školu u večernjim satima 1. septembra. Bila je u grupi sa devetoro učenika, oni su obavestili odelejskog starešinu", kazala je direktorka škole za TV Prvu.

Dodala je da škola sprovodi preventivne mere higijene, a naglašava i da je u učionicama obavezno nošenje maski. Svi učenici, osim te devojče, nastavljaju da dolaze u školu.

Inače, juče je zabeležen slučaj koronavirusa u jednoj beogradskoj školi, kada je učenik trećeg razreda OŠ "Braća Jerković" u Železniku došao u školu, iako je porodica čekala rezultat PCR testa, koji je stigao posle podne tog dana, i bio je pozitivan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: