Danas presuda američkom specijalcu, uhapšenom u Beogradu

Viši sud u Beogradu izreći će danas, u utorak, presudu američkim državaljaninu Danijelu Dejvidu Korbetu, optuženom za nelegalno držanje oružja.

Izvor: B92

Utorak, 18.06.2019.

08:18

Danas presuda američkom specijalcu, uhapšenom u Beogradu
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Korbet, za koga se navodi da je bivši pripadnik specijalne američke vojne jedinice "Foke", uhapšen je u januara prošle godine u stanu na Novom Beogradu.

Uhapšena su još tri lica, a policija je oduzela pištolj CZ-99 na kojem je serijski broj bio sastrugan.

Tužilaštvo je u završenoj reči podsetilo da je Korbet tvrdio da je Srbiju došao zbog biznisa, ali ne i kakvog, i navelo da se nije ulazilo u to sa kojom namerom jenabavljen pištolj.

Korbet je umesto završnih reči naveo da se slaže sa advokatom odbrane koji je zatražio oslobadjajuću presudu, tvrdeći da tužilaštvo pokušava da dokaže nešto za šta ne postoje dokazi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, komentarišući taj slučaj, ranije rekao: "Zamislite da nađete tipa iz Tima 6, koji je jurio za Bin Ladenom u Avganistanu, sa brušenim pištoljem ovde i kriminalne veze koje su mu ga dostavile, a oni ćute kao zaliveni. Pa nije valjda da je trebalo da se upotrebi za upucavanje soma ili smuđa u Dunavu".

Mediji su nagađali da je Korbet u Beogradu pripremao likvidaciju nekog političara.

Propisana kazna za neovlašćeno držanje oružja je od dve do 12 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: