Advokati: Mučeni pritvorenici u Ankari; policija demantuje

Petorica bivših pripadnika Ministarstva spoljnih poslova Turske mučeni su dok su bili u pritvoru, saopštila je Advokatska komora Ankare.

Izvor: B92

Sreda, 29.05.2019.

12:05

Advokati: Mučeni pritvorenici u Ankari; policija demantuje
Ilustracija: depositphotos/patchamol

U saopštenju se navodi da su petorica od šestorice pritvorenika tokom isptivanja navodno bili skinuti, da su ih policajci tukli i pretili im silovanjem predmetima, prenosi AP.

Policija Ankare demantovala je ove optužbe, navodeći da pritvorenici imaju svakodnevne medicinske preglede i da nije zabeleženo nedozvoljeno ponašanje prema njima.

Ovi pritvorenici su bili u grupi od 249 bivših pripadnika Ministarstva spoljnih poslova koji su zatvoreni prošle nedelje pod sumnjom da su varali na prijemnim izborima za ulazak u Ministarstvo, kao i za povezanost s mrežom verskog vođe Fetulaha Gulena, optuženog da stoji iza neuspelog državnog udara 2016. godine.

Neposredno posle neuspelog državnog udara, više od 130.000 državnih službenika je otpušteno, a suđenje čeka 77.000 ljudi uhapšenih zbog navodnih veza s Gulenom i drugim zabranjenim grupama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: