Ukrajinski političar: Zelenski nema nameru da rešava konflikt u Donbasu

Predsednik političkog saveta partije Opoziciona platforma Za život Viktor Medvedčuk smatra da tim Vladimira Zelenskog neće rešavati konflikt u Donbasu

Izvor: B92

Nedelja, 26.05.2019.

23:20

Ukrajinski političar: Zelenski nema nameru da rešava konflikt u Donbasu
Foto: EPA-EFE/STEPAN FRANKO

"Reči koje dolaze iz tima Zelenskog, ali i od samog Zelenskog, govore o tome da ne postoji namera da se uradi ono što želi narod, a to je mir u Donbasu. Podsećam, da oko 80 odsto naših građana upravo to želi", rekao je.

Medvedčuk je takođe naglasio i da većina birača koji su glasali za Zelenskog na jugoistoku Ukrajine želi mir i dobre odnose sa Rusijom.

Istakao je i da je razlog zbog čega je Zelenski odneo tako veliku pobedu je što je tokom predizborne kampanje ubedio ljude da će da ih posluša.

Ranije je Medvedčuk rekao da namerava da reši pitanje ukrajinskih zarobljenika u Donbasu nevezano za stav novoizabranog predsednika Vladimira Zelenskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: