Lord podneo ostavku jer je zakasnio: "Stidim se" VIDEO

Majkl Bejts, član gornjeg doma britanskog parlamenta - Doma lordova i ministar u za međunarodni razvoj podneo je ostavku. Razlog za to: zakasnio je u parlament.

Izvor: B92, index.hr

Sreda, 31.01.2018.

22:19

Lord podneo ostavku jer je zakasnio:
screenshot/RT

Međutim, kabinet premijerke Tereze Mej naveo je da se zahtev za ostavkom odbija, javlja BBC.

Lord Bejts je naime trebalo da u 15 sati bude u sali Doma lordova kako bi odgovarao na pitanja poslanika. Kako je kasnio, njegov kolega lord Tajler morao je da preuzme zadatak. Lord Bejts stigao je tek pri kraju polučasovne sesije i stupio na govornicu, piše BBC.

Za govornicom je odmah izjavio kako ga je stid što nije stigao na vreme, izvinio se i najavio da će dati ostavku premijerki Terezi Mej.

“Tokom ovih pet godina bila mi je privilegija da odgovaram na pitanja s ove govornice u ime vlade. Uvek sam verovao da bi trebalo da ponudimo, zadovoljimo, najviše moguće standarde pristojnosti i poštovanja kada odgovaramo u ime vlade na legitimna pitanja zakonodavnog tela. Potpuno se sramim što nisam bio na svom mestu i stoga ću ponuditi svoju ostavku premijerki. Izvinjavam se“, rekao je on.

U Sali su se začuli povici negodovanja, a Bejts je napustio prostoriju.

Zanimljivo je da ovo nije prva ostavka koju je Bejts dao: ostavku je dao i 2016. na mesto sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova kako bi mogao da ode na humanitarno putovanje u Južnu Ameriku. Pešačio je 3.000 kilometara od Buenos Ajresa do Rio de Žaneira kako bi prikupio 26.000 funti za Unicef. U Vladu se vratio u oktobru 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: