Svet 2

08.03.2024.

13:58

Razorenost, propadanje, panika... Preti im kolaps?

Ukrajinske snage su u stanju kolapsa i ne mogu da zaustave Rusiju, čak ni koristeći zapadnu tehniku, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

Izvor: Sputnjik

Razorenost, propadanje, panika... Preti im kolaps?
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Podeli:

Komentarišući uništavanje tenkova "abrams" koje je tokom Specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini Amerika predala Kijevu, Riter je za ruski portal Sputnjik rekao da se ukrajinske snage trenutno nalaze u stanju razorenosti, propadanja, kolapsa i zato se neće videti da je bilo kakvo oružje upotrebljeno u okviru njegovih mogućnosti.

"Sve oružje koje Ukrajinci upravo sada koriste, primenjuje se u stanju sličnom panici, u okolnostima koje su daleko od idealnih. Ne možemo da uradimo ništa kako bismo zaustavili rusku vojnu ofanzivu", rekao je Riter.

Podsetimo, ruski tenk T-72B3 je uništio američki “abrams” pre dva dana, a prethodno i krajem februara. Ukupno, navelo je rusko ministarstvo odbrane, tri.

Ruske Oružane snage u zoni SVO uništile su desetine nemačkih tenkova "leopard", a takođe je uništeno nekoliko britanskih "čelendžera" i francuskih tenkova AMH-10RS.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: