Svet 0

01.04.2024.

14:10

"Nemamo nameru da uđemo u NATO"

Jermenski ministar spoljnih poslova Ararat Mirzojan izjavio je danas da Jermenija nema nameru da uđe u NATO.

Izvor: Tanjug

"Nemamo nameru da uđemo u NATO"
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Podeli:

"Ovo pitanje nije na dnevnom redu Jeremnije", rekao je Mirzojan u intervjuu za TV kanal TN, prenosi Interfaks. Dodao je da Jermenija svojim glavnim partnerima smatra SAD i Evropu.

"Imamo demokratiju i želimo da ojačamo demokratske institucije. SAD i Evorpska unija su naši glavni partneri", rekao je jermenski ministar.

Istakao je da zvanični Jerevan produbljuje ekonomske i političke odnose sa Briselom i Vašingtom, dodavši da nije reč o spoljnopolitičkom zaokretu.

"Mi samo pokušavamo da osiguramo našu bezbednost i razvoj na demokratskom putu", rekao je Mirzojan.

On je naveo da postoje problemi u odnosima Jermenije i Rusije.

"Sa Rusijom imamo ekonomske odnosne, bilateralnu trgovinu, saradjujemo u raznim oblastima i održavamo dobre veze u oblasti bezbednosti. Medjutim, tačno je da danas imamo različite stavove i da, jednostavno rečeno, ne govorimo istim jezikom. Problemi koji postoje u odnosima sa Rusijom ne mogu da se sakriju", istakao je šef jermenske diplomatije.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: