Ljajić ipak ulazi u vladu

Beograd -- Lider SDPS Rasim Ljajić potvrdio da će biti potpredsednik i ministar u novoj vladi Srbije, uprkos stavu DS. Ministar u vladi biće i lider SDA Sulejman Ugljanin.

Ljajić će biti ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu, telekomunikacije i informaciono društvo, a Ugljanin za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Odluku o ulasku SDPS u vladu Predsedništvo te stranke donelo je jednoglasno, uprkos protivljenju dosadašnjeg partnera DS-a.

DS: Nismo ni odlučivali o SDPS
Demokratska stranka tvrdi da nije odlučivala o ulasku SDPS u novu Vladu Srbije. "SDPS je samostalna stranka sa svojim poslaničkim klubom koja samostalno donosi odluke o svojoj budućnosti, a posao organa DS nije ni da sprečava ni da blagosilja odluke drugih stranaka", navodi se u saopštenju DS.

"Ovo je bila jedna od najtežih odluka koju sam doneo zajedno sa kolegama u stranci. Svestan sam da je ona moralno diskutabilna i zato imam gorak ukus u ustima, ali mi smo birali izmedju opstanka i nestanka SDPS", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva stranke.

Predsedništvo DS, na čijoj je listi Ljajić učestvovao na izborima, juče je donelo odluku da ne podrži Ljajićev ulazak u vladu, ali su kasnije precizirali da to nije odluka DS-a, već individualna odluka Ljajića.

Rasim Ljajić je na konferenciji za novinare rekao da je sa DS hteo da ostane korektan partner zbog dugogodišnje saradnje, i da je spreman da i dalje sarađuje.

"Bilo je takvih reči u stilu "kako ga nije stid da traži saglasnost za izdaju" i drugi niz epiteta, ali ja ne zameram, nije to prelomilo, ja se ne rukovodim emocijama", kaže Ljajić.

Predsedništvo DS odlučilo je juče da ne podrži ulazak Milice Delević i lidera SDPS Rasima Ljajića u novu vladu Srbije.

Ljajić je juče rekao da je dobio i konačnu ponudu mandatara za sastav nove vlade Ivice Dačića i v.d. predsednika SNS Aleksandra Vučića da u novoj vladi bude potpredsednik i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije.

"Ponuda Vučića i Dačića je više nego korektna", rekao je Ljajić.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin kaže da će biti ministar za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije u novoj vladi.