"Napuštam politiku ako traže KiM"

Lider koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić kazao da će napustiti politiku ako neko od njega bude tražio da se odrekne Kosova zarad ulaska Srbije u EU.

Izvor: B92

Subota, 31.03.2012.

20:42

Default images

"Želimo da živimo bolje i da budemo u Evropskoj uniji, ali ne pod nemogućim uslovima, a to je da damo Kosovo. Sa takvim teretom, ništa nam ne vredi bolji život", izjavio je Nikolić na tribini u Čajetini.

Lider Srpske napredne stranke, koji danas u predizbornoj kampanji obilazi Zlatiborski okrug, kaže da je za Kosovo "potrebno tražiti drugo rešenje, jer nam do ulaska u EU predstoji put od 8 do 10 godina".

Nikolić je naveo i da će, ako SNS pobedi na izborima, doći do "rata protiv kriminalaca i kriminala ko god da ga vrši - država, funkcioneri, šverceri, oni što prodaju drogu".

"To ćemo da iskorenimo i hoću da deca idu mirno ulicom", naglasio je Nikolić.

Nikolić je obećao pristalicama da će se u Srbiji, ako SNS dođe na vlast, živeti još neko vreme siromašno, ali časno i pošteno.

Po njegovim rečima, Srpska napredna stranka će ukoliko pobedi na izborima, zaustaviti praksu zaduživanja Srbije.
"Moramo to da uradimo zbog vaše budućnosti, da ne biste vraćali tuđe dugove i bili bez perspektive za normalan život u svojoj zemlji",naglasio je Nikolić.

Na tribini u Čajetini lider koalicije"Pokrenimo Srbiju" apelovao je na pristalice narodnjaka da shvate važnost ovih izbora kako bi umesto po njemu, loše vlasti i loših ljudi, na čelo zemlje došli bolji.

SNS će u postizbornu koaliciju ući sa svima koji hoće da rade i da im se priključe u ratu protiv korupcije i kriminala, naglasio je Nikolić.
On će do kraja dana obići Bajinu Baštu i Užice.

Nikolić je ranije danas posetio i Novu Varoš gde je okupljenima rekao da je Srbija zemlja siromaštva, velikih nepravdi i zemlja u kojoj samo vlast ne zna šta treba da se čini kako bi se to stanje promenilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: