Hronika 1

29.03.2024.

15:01

Uhapšene osobe koje su tvrdile da imaju veze s nestankom Danke puštaju na slobodu

Tužilaštvo je odlučilo da nema osnova za zadržavanje uhapšenih u BiH i oni će uskoro biti slobodni.

Izvor: Avaz

Uhapšene osobe koje su tvrdile da imaju veze s nestankom Danke puštaju na slobodu
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

Bašar Tufankiji, jedan od trojice uhapšenih zbog sumnje da ima veze sa slučajem nestanka devojčice Danke Ilić (2) u Srbiji, priznao je istražiocima Federalne uprave policije da je na Tiktoku širio lažne informacije o nestanku devojčice i za njih tražio 50.000 evra, zbog čega je predat izveštaj u kojem se navodi da je u pitanju krivično delo ucena i uznemirenje javnosti.

Bašar Tufankiji, inače državljanin BiH i Sirije, priznao je kasnije u prostorijama FUP-a da je širio informacije o nestanku devojčice iz Srbije i tražio 50.000 evra. Sve je, kako se navodi, otkriveno na Tiktoku.

Međutim, Tužilaštvo KS danas je odlučilo da nema osnova za njihovo zadržavanje, iako je FUP, kako saznajemo, podneo izveštaj u kojem se navodi da je reč o krivičnom delu ucena i uznemirenje javnosti, piše Avaz.

Putem kancelarije Interpola razmenili su informacija i brzom akcijom policije otkrivena je njihova IP adresa i ubrzo su uhapšeni.

Ispostavilo se da nemaju nikakve informacije o nestaloj devojčici, niti je ona pronađena.

Osim za pokušaj iznude, osumnjičeni bi mogli odgovarati i za širenje lažnih informacija.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: