Nova vest
Košarka 15

27.4.2024.

13:20

"Jokić je kao Bird i Medžik"

Nikola Jokić igra, za sada, sjajan plej-of i predvodi Denver Nagetse ka odbrani šampionske titule.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Trenutno je 3-0 u seriji protiv Los Anđeles Lejkersa i "metla" je vrlo blizu.

Zbog toga ne prestaju pohvale na račun srpskog košarkaša, a poslednju u nizu izneo je Kris Brusar, američki analitičar i komentaror.

"Jokić je kao Leri Bird i Medžik Džonson. Mislio sam da je dominirao u utakmici prošle utakmice, ali on može da dominira i ako ne šutira ili pogađa. On dodirne loptu u svakom posedu, ali ne preteruje sa driblingom, brzo je se oslobađa. Takav je on. To je klasa do koje podiže nivo", rekao je Brusar, pa nastavio:

"Ljudi gledaju u statistiku Medžika Džonsona, čak i Lerija Birda. Oni nikada nisu predvodili ligu u poenima i mnogi su se pitali da li su ovi momci stvarno tako dobri. Evo kakvi su oni bili. Medžik je imao utakmice kada je postizao 11 ili 12 poena, ali je dominirao u utakmici. Takav je Nikola Jokić i zato ima toliko uticaja", poručio je Brusar.

@ftfonfs1 "Nikola Jokić is like Larry Bird & Magic Johnson." — Brou #jokic #larrybird #magicjohnson #nba #chrisbroussard ♬ original sound - First Things First on FS1

Podeli:

Komentari 15

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

3 h

Novo Sport Video Menu