Astralis odbranio svoju titulu u finalu šeste sezone ECS-a

”Danska ekipa je ponovo šampion”, je naslov koji ove godine prečesto slušamo, a momci iz Astralisa još jednom potrvđuju svoju dominaciju u CS:GO profesionalnoj sceni. Ekipa koja definiše jedno doba u ovoj igri, sinoć je pobedila u jednom gustom meču ekipu MIBR.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 26.11.2018.

18:35

Astralis odbranio svoju titulu u finalu šeste sezone ECS-a

Brazilska ekipa je ušla u ovo finale sa velikom željom za pobedu, a nekada najbolja ekipa sveta, ove godine još uvek nije osvojila neki značajniji trofej. Fallen i njegovi momci dugo nisu igrali ovako dobro, kao što su do sada na ovom turniru igrali, a nakon pobede nad Astralisom u grupnoj fazi takmičenja, imali su čemu da se nadaju. Zbog toga smo očekivali jedno zanimljivo finale, što smo i dobili, iako je Astralis izašao kao pobednik rezultatom 2-0.

Prvo se igrao Inferno, što je bio izbor Danske ekipe. Na početku ove mape vidimo dosta promenljivu igru i dve ekipe koje skoro naizmenično razmenjuju runde, sve dok Astralis nije poveo sa 13-7. MIBR se tada našao na T strani, a njihovi napadi polako postaju sve opasniji. Nekoliko sjajnih poteza Fallena i Coldzere smanjuje prednost portivničke ekipe, pa su na 15-14 imali sjajnu šansu da izjednače i dovedu ovaj meč u produžetke. U poslednjoj rundi MIBR ima znatno bolju opremu, ali perfektni potezi Device-a i Magisk-a sa CZ-om, uništavaju sve nade MIBR-a da izjednači rezutlat na ovoj mapi. Druga mapa bi je Overpass, a ovoga puta runde su se osvajale u serijama. Astralis je nakon pištolj runde poveo sa 3-0, ali nakon toga MIBR vezuje 7 rundi za redom, da bi se na kraju ovo poluvreme ipak završilo sa 8-7 za brazilsku ekipu. Iako su ponovo izgubili pištolj rundu, oni prave veliku seriju da bi poveli sa 14-9. Kao i obično, u najbitnijim momentima Astralis igra najbolje, pa za razliku od MIBR-a na prvoj mapi, oni uspevaju da izjednače rezutlat i obezbede produžetke. Interesatno je da su sva 4 poluvremena završila rezultatom 8-7. Prvi produžetci su se završili nerešenim rezutlatom, da bi u drugom Astralis bolje počeo, pošto su poveli sa 20-18. Tada, nakon jedne sjajne runde Tarik ponovo izjednačuje rezutlat, pošto je kao poslednji čovek svoje ekipe savladao četvoricu. To ipak nije bilo dovoljno, pošto je Astralis slavio u naredne dve runde, da bi okončali ovu mapu rezultatom 22-20. Ovo je četvrti Lan turnir na kojem je pobedio Astralis od FACEIT Mejdžora u septembru, što samo još jednom dokazuje da je ovo doba Astralisa. Koliko će ova dominacija trajati, još uvek ne znamo, ali oni ne deluju kao neko ko počinje da posustaje. Ovi momci će sada ponovo ići na zasluženi odmor, a 4. decembra će putovati u Odesne, gde će se igrati finala ESL Pro Lige.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: