Esports B92.net

SuppUp po treći put zaredom šampion EBL-a

Ovog vikenda smo imali prilike da uživamo u finalu EBL-a, najjače domaće League of Legends lige, u kojem je ŠAIM SE SuppUp osvojio treću uzastopnu titulu savladavši Z10 ESHARK sa 3-1.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: EBL
Foto: EBL

Iako smo očekivali da će finale biti neizvesno ŠAIM SE SuppUp je relativno lako došao do pobede, a to pokazuje i činjenica da su u jednom meču pustili i popularnog jutjubera Bogdana „Baka Prase“ Ilića da zaigra, koji i direktor same organizacije. Taj meč su izgubili, ali su zato slavili u ostala tri, čime su potvrdili svoju dominaciju na Balkanu.

Prošle sezone su izjednačili rekord koji je postavio KlikTech sa dve titule, a sada i zvanično postali najbolja ekipa ikada na ovim prostorima.

Prva dva meča su bila vrlo ubedljiva, pošto je ŠAIM SE SuppUp sjajno igrao oko zmajeva. Osvajanjem Dragon Soul buffa su osiguravali pobede, zbog čega su odlučili da se opuste u trećem meču, kada su napravili izmenu na toplejnu. Iako možemo reći da ovo i nije baš bio sportski potez, Zero Tenacity je iskoristio ovo da smanji prednost protivnika. U četvrtom i poslednjem meču su se odlučili da iskoriste istu taktiku kao i u prva dva, što je ponovo urodilo plodom, pa su nakon 32 minuta igre došli do važne pobede.

Ovo znači da ćemo ŠAIM SE SuppUp ponovo gledati u grupnoj fazi EU Mastersa, dok će se Zero Tenacity već danas boriti u plejin fazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.