G2 srušio SKT i plasirao se u finale Worlds-a

G2 Esports je konačno uspeo ono što ni jedan drugi tim nije do sada – srušili su SK Telecom T1 sa rezultatom 3:1 u polufinalu World Championship-a. Evropski san o zlatnom peharu živi i kreće se, dok je ovogodišnji Korejin put ka vrhu zaustavljen.

eSports

Izvor: Tamara Marjanoviæ RUR

Ponedeljak, 04.11.2019.

00:49

G2 srušio SKT i plasirao se u finale Worlds-a

Izvor: RUR Esports

Vodila se intenzivna borba za sve četiri utakmice, pri čemu su oba tima pokazala zašto su među najboljim na svetu. SKT je imao značajne prednosti u svakom meču, uz sjajne igre junglera Kim “Clid” Tae-mina i top lejnera Kim “Khan” Dong-ha. G2 je ipak odbio da se prepusti njihovoj dominaciji. U svakom meču su uzvratili iznanađujućom domišljenošću.

Bilo da se radi o brzom napadu na mete koje su overextend-ovale, ili forsiranje summoner spell-ova u okršajima, G2 je koristio male korake ka preokretu. Kasnije su jednostavno nadjačali SKT u timskim borbama. Ustvari, superstar ovog okršaja, Faker, je napravio nekoliko velikih grešaka u pozicioniranju i samoj igri, što je koštalo njegovu ekipu tokom svake igre, a posebno u poslednjem meču
Bila je to tema koja se provlačila kroz svih pet mečeva. Izgledalo je kao da je pritisak stigao višegodišnjeg svetskog prvaka. I ako su njegovi suigrači pravili kritične greške, osećalo se kao da su njegove uvećane i dvostruko bitnije za meč.

Konačno, G2 je pokazao zašto moraju da se nađu na listi najboljih timova svih vremena. Njihova kreativnost, veština i timska energija bolja je od gotovo svakog tima na svetu i zbog toga su zaslužili da se plasiraju u finale. Marcin “Jankos” Jankowski je bio odličan u ovom okršaju. Uspeo je da pomogne bočnim lejnovima kada god su bili pritisnuti, i njegova sposobnost da napravi dobre izbore je bila ključ za uspeh G2.

Sa druge strane, ovo je bio prvi put da SKT učestvuje na Worlds, a da nisu uspeli da se plasiraju u finale. Njihova osvetnička turneja je zaustavljena. I ako su još uvek neverovatno jak tim, nema sumnje da će mesecima razmišljati o ovom porazu. Svaka igra je dobro počela, ali jednostavno ih je nadmašio tim koji je na jedan korak od titule najboljeg na svetu.
G2 se sada sprema da upiše svoje ime u istoriju kada se budu suočili sa kineskim FunPlus Phoenix-om u nedelju, 10. Novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: