RUR predstavlja CS:GO oružja: CZ75-Auto

RUR vam predstavlja novi nedeljni serijal o oružju; istorija, skinovi, karakteristike, zanimljivosti... Sve o oružju koje svakodnevno kupujete u CS:GO!

Izvor: Stefan Iliæ klan rur

Petak, 01.12.2017.

16:21

RUR predstavlja CS:GO oružja: CZ75-Auto

IZVOR: Klan RUR

Pištolj CZ75-Auto, prvi put viđen u CS:GO, nije bio u ranijim verzijama Counter-Strikea, te je dodatak automatskog pištolja doneo i novu metu igri. Moguće ga je kupiti na obe strane (CT i T), i zauzima slot Five Sevena (u daljem tekstu: 5-7) i Tec9. Odličan pištolj s kojim možete igrati i defanzivno i ofanzivno, iznenaditi protivnike brzim rafalom na blizinu, ili pak preciznim sporim gađanjem sa daljine, i sve to po pristojnoj ceni od $500.

Pištolj ima samo 24 metaka (2 šaržera po 12), što znači da morate biti malo štedljiviji prilikom upotrebe, pogotovo jer je pištolj automatski. Metke možete potrošiti za oko šest sekundi (uključujući reload). Kad smo već kod repetiranja, CZ-u je to verovatno, pored malo metaka, najveća mana, zajedno sa izvlačenjem pištolja. Da reloadujete pištolj potrebno vam je 2,5 sekunde, dok vreme potrebno za spremanje pištolja za paljbu iznosi oko 2 sekunde (~1.8). To znači da morate krenuti vaditi pištolj pre nego što se spremate za pucanje, kao i da prilikom razmene vatre možete vrlo lako nastradati, jer ste slobodna meta protivniku 2,5 sekunde dok zamenite šaržer.

Šta da odaberem, 5-7 i Tec9 ili CZ?

Poslednji update koji je bio za pištolje izmenio je ponašanje Tec9. Prvi metak je sada faktički sudbonosni: ukoliko promašite protivnikovu glavu prvim metkom, vrlo je verovatno da će on pobediti duel, jer je resetovanje daljeg ispaljivanja metaka dosta teže. Ovo je zasmetalo mnogim igračima, pa su svi prešli na CZ, koji se na kraju uopšte nije ispostavio kao loš. Većina pro igrača je zbog ovoga, i zbog smanjenja preciznosti i jačine Five-Sevena prešla na CZ.

Činjenica je da igrači na nižim rankovima, sa manje iskustva, i dalje koriste Tec9 i 5-7, jer jednostavno ne umeju da iskoriste preciznost CZ-a na daljinu, već se zalete punim rafalom i kada promaše sve, lako bivaju ubijeni. Samim tim, njima i dalje odgovaraju Tec9 i 5-7, solidan pod svim okolnostima sa mnogo municije.

Nasuprot tome, svi bolji igrači koji znaju da procene situaciju prešli su na CZ, ukoliko ga već nisu koristili. Ako ima više protivnika u blizini možete probati spray, pa onda i spray transfer na drugu metu, ukoliko mislite da ste dovoljno dobri i nemate mnogo opcija. Protivnike na većim distancama probajte sporijim tapovima gađati u glavu, ili ako već ne ide, 3-4 “olova” u telo bi trebala biti dovoljna. Svakako je bolje tapovati na daljinu, a u zavisnosti od vaših sposobnosti, vi odlučite gde ćete gađati.

Odličan pištolj za eco runde, gde sa uloženih 500 dolara možete pokupiti protivničko oružje i možda s njim napraviti nešto više. Može biti dobar i za multi-killove, ali preciznost vam mora biti na nivou. Pogotovo dobar za push sa nekim flešom kroz smoke, neprijatno iznenađenje za protivnike.

Što se tiče nošenja ovog pištolja uz drugu pušku – nije preporučljivo. Zbog ranije rečenih vremena koja su potrebna za reload i vađenje pištolja, uz AK/M4 i AWP bolje bi ležao P250; jeftin, jak i brz pištolj, svakako bolja opcija od USP ili Glocka, i u ovom slučaju od CZ.

Promene

CZ je kroz istoriju mnogo puta menjan, u nekim trenucima bio je jednostavno prejak pištolj. Nekada je vreme za reload i vađenje pištolja bilo mnogo manje, te je uz AWP bio pravi pogodak. Francuz Keni ‘kennyS’ Šrab je u to vreme bio nezaustavljiv, kombinacije njegovog AWP-a i CZ-a su se svi pribojavali.

Animacija repetiranja je menjana, pa je tada i vreme potrebno za reload povećano. CZ je nerfovan više puta, menjana je cena pištolja, kill reward (sa $300 na $100), zatim je par puta i broj metaka u šaržeru menjan. Takođe, CZ je pretrpeo i izmenu brzine pucanja metaka, smanjenje snage, brzinu vađenja pištolja. Automatski pištolj je ranije imao nadimak mini ili džepni kalaš, a ni danas nije nešto drugačije stanje.

Najbolji skinovi

Kada je pištolj prvi put ubačen u igru, izbačena je i kutija Weapon Case 3, a tada je CZ dobio četiri skinova: Crimson Web, Tread Plate, The Fuschia Is Now i Victoria.
.Neki od najboljih (a i najskupljih) skinova za CZ75-Auto jesu: Victoria (jedini crveni, red covert skin za CZ), Xiangliu, Yellow Jacket, The Fuschia Is Now, itd…

Oružje u stvarnom životu

Proizvedeno u Češkoj, koristi municiju 9 mm, ali originalna verzija pištolja nije automatska. Uglavnom ga koristi češka policija, težak je nešto više od kilograma, a dužina cevi mu je 120mm.

U stvarnosti je malo manje praktičan nego u igri, ne možete baš trčati i davati glave, s obzirom da je kontrolisanje ovog pištolja preteško. Automatska verzija nikada nije zaživela ni u policiji ni u vojsci, dok je semi-auto pištolj vrlo popularan.

Sve u svemu – CZ je odličan pištolj; brza, automatska paljba najbolja na blizinu, uz jedan sjajan pop-fleš možete rešiti nekoliko protivnika, a možda čak i rundu ukradenom puškom. O kom oružju biste voleli da pišemo sledećeg petka?

AUTOR: Stefan Ilić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: