Da li može da se trenira i sa defibrilatorom?

Izvor: B92

Nedelja, 20.06.2021.

11:53

Da li može da se trenira i sa defibrilatorom?
Brzom reakcijom vraćen je u život nakon što mu je srce stalo na fudbalskom terenu. Kristijan Eriksen završio je igračku karijeru. Da li će sa uređajem koji mu je ugrađen moći normalno da živi i koliko često sportisti moraju kod kardiologa?

"Kolege koje su bile deo medicinskog tima Danske reprezentacije su inzvranredno ragovale, to je spasilo život ovom mladom fudbaleru, ovo je dokaz da timovi koji su na tim terenima moraju dobro da budu kadar koji može da zaustavi haotičan i nepravilan srčani rad, ali i adekvatno opremljeni za to". rekao je doktor Arsen RIstić.

"Vreme se tu meri u minutima, situacije su da i posle više od 40 minuta srčanog zastoja ljudi oporave do punog zdravalja, samo ako se daje veštačko disanje i masira srce" potvrdio je on za TV Prva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

6 h

Podeli: