Subota, 19.01.2019.

11:11

"Oni nemaju naftu, to je vojna tajna"

Ukrajina rusku naftu kupuje preko Belorusije, izjavio je zamenik ukrajinskog ministra za privremeno okupirane teritorije Georgij Tuka.

Izvor: Sputnik

(Foto: Thinkstock)

Kako je objasnio, Ukrajina nema naftu – to je vojna tajna, stoga je prinuđena da je kupuje i to u ogromnim količinama.

"To što kupujemo od Belorusije je apsolutno jasno da je poreklom iz Rusije. Međutim, to se Ukrajini isplati. Šta je alternativa, da se kupuje evropska? Pitanje je da li uopšte možemo to da priuštimo?“, zapitao se on.

Od oktobra prošle godine Rusija je obustavila da isporučuje Belorusiji naftu i njene derivate više nego što je to potrebno zemlji.

Razlog tome je što je Minsk sve što je bilo višak preprodavao Kijevu, što je i bio razlog da u pojedinim regionima Ukrajine skoči cena goriva za više od 20 odsto, prenosi Sputnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: