Turska obnavlja letove ka četrdesetak zemalja

Turska planira da tokom juna ponovo uspostavi avionske letove ka četrdesetak zemalja, izjavio je danas ministar saobraćaja Adil Karaismailolu.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2020.

15:50

Turska obnavlja letove ka četrdesetak zemalja
Foto: Depositphotos, Photocreo

Preliminarne sporazume o reciprocitetu u aviosaobraćaju već je postigla sa 15 zemalja

U cilju suzbijanja širenja pandemije korona virusa, Turska je zatvorila većinu svojih granica a, posle značajnog pada broja inficiranih, letove u domaćem aviosaobraćaju delimično je ponovo uspostavila u ponedeljak.

Kako navodi Rojters, Karaismailolu je najavio da će letovi biti ponovo uspostavljeni u pet etapa tokom ovog meseca, i dodao da je njegova zemlja u pregovorima sa 92 države o bezbednom ponovnom uspostavljanju letova.

"Verujemo da je značajna tačka u globalnoj borbi protiv korona virusa iza nas, a sada moramo da ponovo uspostavimo svoje veze širom sveta i trgovinu", izjavio je Karaismailolu u pisanom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: