Turska naručila od Rusije oružje u vrednosti od milijardu dolara

Direktor Federalne službe Rusije za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev rekao je da je Turska naručila od Rusije oružje u vrednosti od milijardu dolara.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2020.

14:48

Turska naručila od Rusije oružje u vrednosti od milijardu dolara
Foto: Depositphotos, lurii

"Možemo da konstatujemo da vrednost narudžbine Turske iznosi milijardu dolara", rekao je Šugajev u intervjuu za tursku TV stanicu Ekoturk.

Šugajev je rekao i da su pregovori o drugoj partiji S-400 s Turskom u naprednoj fazi i da Moskva očekuje konačni odgovor Ankare.

"Imajući u vidu ograničenja, uvedena zbog pandemije virusa korona, nije zahvalno praviti prognoze o rokovima za zaključenje tog ugovora. Ipak, razgovori o isporuci druge partije S-400 su u naprednoj fazi i mi čekamo konačni odgovor turske strane", naveo je Šugajev, prenosi Sputnjik.

On je najavio i saradnju dve zemlje na izradi PVO sistema i vazduhoplovne tehnike. "Verujem da se potencijal za saradnju time ne iscrpljuje", ocenio je Šugajev.

Turska je među pet najvećih uvoznika ruskog naoružanja, na osnovu nabavki ostvarenih tokom protekle godine. Tokom 2019. zaključeni su ugovori u vrednosti od 17 milijardi dolara.

Najveći uvoznici ruskog oružja, pored Turske, sada su Indija, Kina i Egipat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

13 h

Podeli: