Promet robe u trgovini na malo u Britaniji pao po najvećoj stopi od 2008. godine

Promet robe u trgovini na malo u Britaniji pao je u avgustu po najvećoj stopi od decembra 2008. godine, pokazali su rezultati jednog istraživanja.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 22.08.2019.

14:22

Promet robe u trgovini na malo u Britaniji pao po najvećoj stopi od 2008. godine
FOTO: Depositphotos, Antartis

Mesečni indeks maloprodaje, koji izračunava Konfederacija britanske industrije (CBI), pao je u avgustu na minus 49 poena sa minus 16 poena u julu.

To je drugi naslabiji podatak otkako je 1983. godine počeo da se prati taj indeks i lošiji je od svih predviđanja ekonomista koji su učestvovali u Rojtersovoj anketi, a koji su prognozirali skok indeksa na minus 11 poena.

"Raspoloženje se urušava među trgovcima, a neočekivano slaba prodaja dovela je do velikog nagomilavanja zaliha", rekla je zamenica glavnog ekonomiste CBI-ja Ana Lič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: