Vesti -

Potraga za milijarderom: Gde je nestao Džek Ma nakon kritika upućenih Pekingu?

Peking -- Glasine o nestanku osnivača kompanije Alibaba, milijardera Džeka Ma, šire se kineskim društvenim mrežama i već su se pojavile na stranicama svetskih medija.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Depositphotos/Imaginechina-Editorial
Foto: Depositphotos/Imaginechina-Editorial

Poslednji put se u javnosti pojavio krajem oktobra, nakon što se usprotivio politici Kine prema tehnološkim kompanijama, piše Sputnjik.

„Nestanak milijardera“, „Gde je Džek Ma“, „Nestao Džek Ma“ – naslovi su „Telegrafa“, "Forbsa", „Fajnenšl tajmsa“, televizija „Si-En-En", „Foks“, „Ej-Bi-Sija“ i drugih.

Kako navodi televizija „Ej-Bi-Si“, milijarder se nije pojavio u javnosti više od dva meseca. Poslednji put je viđen 31. oktobra na događaju koji je organizovao „Alibaba“.

Prema nekim saopštenjima, navodi televizija, on je propustio veliko finale sopstvenog rijalitija „Afrički biznis heroji", iako je u njemu trebalo da bude glavni sudija. Džek Ma je ranije izjavljivao da sa nestrpljenjem čeka ovaj događaj.

„Kineskim društvenim mrežama su se brzo proširile glasine gde se on nalazi, pošto je njegov nestanak usledio nakon skandaloznog govora na samitu 24. oktobra“, javlja televizija.

U decembru je glavna uprava za antimonopol i regulaciju tržišta Kine počela istraga protiv kompanije „Alibaba“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.