Svet

Nedelja, 03.04.2022.

12:22

Gasprom: Isporuka gasa za Evropu preko Ukrajine se odvija normalno

Ruski energetski gigant Gasprom nastavio je danas normalnu isporuku gasa u Evropu preko Ukrajine, saopštio je novinarima portparol kompanije Sergej Kuprijanov.

Izvor: Tanjug

Gasprom: Isporuka gasa za Evropu preko Ukrajine se odvija normalno
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

"Gasprom isporučuje ruski gas za tranzit preko teritorije Ukrajine u normalnom režimu, u skladu sa zahtevima evropskih potrošača, 108,4 miliona kubnih metara za 3. april", precizirao je portparol, prenosi Tas.

On je naveo da ovaj obim u osnovi odgovara dugoročnom zakupljivanju tranzita gasa preko Ukrajine, od oko 109,5 miliona kubnih metara dnevno.

Zahtevi za subotu, 2. aprila, iznosili su 108,3 miliona kubnih metara, rekao je Kuprijanov, navodi Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

9 h

Podeli: