Najveći sindikat pozvao na nacionalni štrajk

Najjači sindikat u Tunisu, UGTT, je ponovo pozvao na dvodnevni nacionalni štrajk narednog meseca kako bi pojačao pritisak na vladu.

Svet

Izvor: B92

Subota, 19.01.2019.

12:32

Najveći sindikat pozvao na nacionalni štrajk
(Foto: Thinkstock)

Žele da vlada ispuni njegov zahtev za veće plate za 670.000 zaposlenih u javnom sektoru.

U Tunisu je u četvrtak organizovan jednodnevni masovni štrajk koji je zaustavio železnički, vazdušni i autobuski saobraćaj širom zemlje, podseća Rojters.

Hiljade ljudi okupile su se tog dana ispred sedišta sindikata u centralnom delu zemlje, uzvikujući "Narod želi da zbaci vladu".

Isti slogan korišćen je i 2011. godine tokom masovnih protesta u kojima je svrgnut lider Ben Ali, pokrenuvši niz pobuna širom regiona poznatih kao "Arapsko proleće".

Izvori iz vlade i sindikata rekli su za britansku agenciju da je vlada predložila da za povećanje plata izdvoji oko 400 miliona dolara, dok sindikat UGTT traži oko 850 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: