13.800% - da li je ovo najveća inflacija ikada?

Zaposleni u elektroenergetskom sektoru u Venecueli štrajkovali su zahtevajući povećanje plata i više investicija, saopštili su sindikati.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.07.2018.

09:36

13.800% - da li je ovo najveća inflacija ikada?
Foto: Thinkstock

Hiperinflacija pogodila je Venecuelu, a prema procenama Medjunarodnog monetarnog fonda inflacija bi ove godine mogla da bude 13.800 odsto.

Sindikati nisu najavili koliko će dugo trajati štrajk samo da elektrane širom zemlje rade sa 25 odsto kapaciteta ne samo zbog nezadovoljstva radnika već zbog raznih kvarova na instalacijama.

Građani Venecuele već trpe od nestašice lekova, hrane i osnovnih potrepština a sada će imati i restrikcije struje do deset sati za redom.

Vlasti se za sada nisu oglasile o tom štrajku ali inače optužuju opoziciju za razne "sabotaže" u cilju destabilizacije zemlje.

Zaposleni u zdravstvu su u štrajku od 25. juna jer traže povećanje plata i bolje uslove rada, dok o štrajku razmišljaju profesori na fakultetima a penzioneri su nedavno protestovali zahtevajući isplatu penzija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: