Svet

Nedelja, 08.04.2018.

14:29

Rađa se nešto kao "Gugl za kriptovalute"

Platforma za razmenu digitalnih valuta, Coinbase, u pregovorima je s Komisijom za hartije od vrednosti i regulatorima oko registrovanja.

Izvor: B92

Rađa se nešto kao
(Foto: Thinkstock)

Kompanija želi da se registruje kao prva kripto-berza, ovlašćena brokerska kuća

To bi bio presedan u digitalnom svetu jer bi se digitalne valute, koje su do sada izbegavale regulaciju našle pod lupom regulatornog finansijskog tela.

Takav put je svakako neizbežan u budućnosti, a Conbase, čini se, kompanija vredna 1,6 milijardi dolara, želi da postane predvodnik novog kripto-sveta i tako pretekne konkurenciju.

Kako to opisuje BI, Coinbase želi da postane nešto kao Gugl kripotvaluta, a za to će mu trebati mnogo papirologije, za početak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

4 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: