Putin Vučiću: Tražimo nove maršrute

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je Srbija važna ne samo kao uvoznik, nego i za tranzit ruskog gasa. Pomenuo je u tom kontekstu i Turski tok.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 19.12.2017.

16:41

Putin Vučiću: Tražimo nove maršrute
Foto: Tanjug/AP, Ivan Sekretarev

"Ove godine za četvrtinu se povećala potrošnja gasa. Razrađuju se nove maršrute i pitanje priključivanja Srbije u izgradnji gasovoda Turski tok“, dodao je Putin posle razgovora s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kremlju.

"Naše kompanije su spremne da se uključe u obnovu drugih energetskih postrojenja u Srbiji", rekao je i dodao da računa nove projekte u saradnji, a ističe da je prioritetna oblast energetika.

Ruski predsednik naveo je kao primer saradnje Ruske železnice. Takođe je rekao da Rusija želi da produbi saradnju u sferi bankarstva, a vode se i ekspertske konsultacije o slobodnim trgovinskim zonama.

Razmena je ove godine porasla na milijardu i po dolara, podsetio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: