Svet

Subota, 22.02.2020.

14:47

Boing kupuje delove za kosmički brod od privatne ruske firme

Jedna privatna kompanija čije je sedište u ruskom gradu Voronježu proizvodi delove za Boingov "Skajlajner", prenosi "Raša tudej".

Izvor: B92

Boing kupuje delove za kosmički brod od privatne ruske firme
Foto: Depositphotos/blinow61

"Starlajner koristi konverter za priključenje na napajanje koji proizvodi firma 'Orbita ZAO' u Voronježu u Rusiji, pomoću koga se kosmički brod puni strujom po pristajanju na Međunarodnu svemirsku stanicu", saopštio je američki vazduhoplovni gigant danas, dodajući da je ta nabavka u potpunosti u skladu sa Nasinim komercijalnim programom.

Kompanija u saopštenju dodaje da je izbor pao na "proverene" komponente jer se već 20 godina koriste na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Međutim, ruska oprema morala je da bude prilagođena veličinom i masom kako bi bila kompatibilna sa "Starlajnerom", prenosi RT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: