Uskoro otvaranje platoa: Pogledajte kako izgleda skulptura slavnom pesniku FOTO

Glavni urbanista Grada Beograda Marko Stojčić izjavio je da je skulptura Raši Popovu, književniku i publicisti, danas postavljena.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2020.

17:00

Uskoro otvaranje platoa: Pogledajte kako izgleda skulptura slavnom pesniku FOTO
Foto: Beoinfo

Skulptura je postavljena na platou koji nosi njegovo ime u Ulici 27. marta.
Foto: Beoinfo
"Ovo umetničko delo, sastavljeno od šrafova, matica, armature i žica izradio je srpski umetnik Boris Deheljan. U Subotu 17. oktobra u 13 sati biće upriličeno svečano otvaranje platoa Raše Popova, kao i otkrivanje skulpture", najavio je Stojčić.

On je pozvao sugrađane da uz saradnike i prijatelje Raše Popova, kao i pozorišnu predstavu, obeleže njegov rad i sve ono što je ostavio nama i budućim generacijama, prenosi Beoinfo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: