Održan sastanak tima za sprovođenje programa ekonomskih mera

Danas je održan sastanak tima za sprovođenje programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa kovid 19.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2020.

16:10

Održan sastanak tima za sprovođenje programa ekonomskih mera
Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic

Sastanak je održao ministar finansija Siniša Mali.

Sastanku su prisustvovali guvernerka Narodne banke Jorgovanka Tabaković, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, državni sekretari u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i Milun Trivunac, kao i predstavnici kabineta predsednika Republike Srbije, predsednice Vlade, Privredne komore Srbije i Poreske uprave.

Članovi Koordinacionog tima su na sastanku razmatrali otvorena pitanja kada je reč o sprovođenju programa ekonomskih mera, kako bi odgovarajući pravni okvir mogao da bude usvojen do kraja ove nedelje, u petak, kako je prethodno i najavljeno.

Odmah nakon usvajanja počeće i implementacija ekonomskih mera, objavilo je Ministarstvo finansija na svom sajtu.

Naredni sastanak je zakazan za sredu 8. april, kada će se predstavnici svih nadležnih institucija, koji su i članovi tima, doneti neophodne odluke za preciziranje tog plana.

Program ekonomskih mera će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima, podsećaju iz Ministarstva finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: