Niče savremeni šoping mol u Doljevcu

U doljevačkom naselju Pukovac počeli su radovi na izgradnji prve faze Tržnog centra Pukovac koje finansira EU i Vlada Švajcarske.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.02.2017.

14:40

Niče savremeni šoping mol u Doljevcu
Foto: Thinkstock.com

Prvom fazom, će se osavremeniti postojeća pijaca, saopštila je služba razvojnog programa Evropski PROGRES.

Natkrivanem i uređenjem 2.000 kvadratnih metara prostora pijaca će moći da primi 180 tezgi o kojih će u prvoj fazi biti izrađeno 50 otvorenog i 40 zatvorenog tipa za prodaju voća, povrća i mešovite robe.

Realizacijom tog projekata za koji su EU i Vlada Švajcarske, preko razvojnog programa Evropski PROGRES, opredelile 181.400 evra, a opština Doljevac 20.400 evra, poljoprivredni proizvođači iz Doljevca i okolnih opština će imati bolje uslove za prodaju svojih proizvoda.

"Ova će biti jedna od najsavremenija pijaca na jugu Srbije, a poljoprivredni proizvođači iz ovoga kraja će imati još bolje uslove za rad", rekao je predsednik Skupštine opštine Doljevac Dejan Smiljković.

Aktivnosti Evropskog PROGRES-a, Programa koji doprinosi održiom razvoju južne i jugozapadne Srbije, EU i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra. Cilj programa je da se ojača administracija, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture, privrede i poboljšanje politika u oblasti socijalne inkluzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: