"Najsloženija železnička deonica šest meseci pre roka"

"Deonica pruge za velike brzine od Beograda do Novog Sada kod Čortanovaca proučavaće se na fakultetima zbog svoje složenosti."

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2021.

15:53

Foto: Depositphotos/ToskanaInc

To je izjavio povodom završetka izgradnje ovog dela železničkog koridora ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

"Sa velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da su tunel i vijadukt Čortanovci, koji se nalaze na delu pruge od Stare Pazove do Novog Sada, završeni šest meseci pre roka. Podsetio bih vas da su ovi radovi počeli 11. avgusta 2017, a projektovano trajanje je bilo 52 meseca", istakao je Momirović.

 

On je ocenio da je ovo tehnološki najzahtevnija deonica budućeg međunarodnog železničkog pravca do Budimpešte.

"Tunel i vijadukt Čortanovci su deo deonice koji će se izučavati na fakultetima u budućnosti i najkompleksniji deo koridora od Beograda do Budimpešte. Podsetio bih vas da će ova brza pruga kada se završi na kraju godine od Beograda do Novog Sada biti najmodernija i najbrža pruga u Istočnoj Evropi i to su stvari o kojima nismo mogli da sanjamo pre samo pet ili deset godina", rekao je ministar Momirović.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

13 h

Podeli: