Mali: Hvala privatnicima, nikad manje nezaposlenih

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je u centru zaposleno 150 ljudi, te da je u planu još 150 do kraja godine.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

17:40

Mali: Hvala privatnicima, nikad manje nezaposlenih
Foto: Tanjug, arhiva

Zahvaljujući privatnim preduzetnicima, primetio je, Beograd nikada nije imao manje nezaposlenih. Mali je naveo da je u avgustu na evidenciji bilo 90.826 nezaposlenih, što je, kako kaže, najmanje u poslednjih 20 godina.

"Na dobrom smo putu, otvaramo nova radna mesta, stvaramo šansu za mlade ljude", rekao je Mali u novoj filijali kompanije Flaj-flaj travel u Beogradu, koji će biti centrala za opsluživanje svih njihovih poslovnica u svetu.

On je istakao da Beograd obara rekord što se tiče posete turista, da je to zasluga države, grada, ali najviše ljudi koji se bave turizmom.

U prvih šest meseci, kako kaže, Beograd je imao više od milion noćenja, a samo u julu ove godine je bilo 33 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine.

"Ove godine će prihod od turizma u Beogradu biti 800 miliona evra, a sledeće hoćemo milijardu evra", naglasio je gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: