Grčić i Glišić pustili u rad novu TS "Čučuge": EPS investira i modernizuje

V. d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić i predsednik opštine Ub Darko Glišić pustili su u rad novu trafostanicu 35/10 kV "Čučuge".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.05.2020.

14:09

Grčić i Glišić pustili u rad novu TS
Foto: EPS

Ona će dodatno poboljšati sigurnost napajanja električnom energijom građana i privrede ovog dela Srbije. Grčić i Glišić su obišli i završne radove na novoj visokonaponskoj trafostanici 110/35 kV "Ub" u industrijskoj zoni.

Grčić je rekao da se ubsko područje ekonomski razvija, a da je sa stanovišta snabdevanja to prilično težak teren u koji se, "nažalost, decenijama nije ulagalo"

"Shodno uspešnoj razvojnoj i ekonomskoj politici Aleksandra Vučića, izgradnjom autoputa Ub postaje sve interesantniji i neophodno je bilo baviti se rekonstrukcijom i izgradnjom mreže za snabdevanje električnom energijom. Danas smo svedoci da Ub ima dve nove trafostanice u industrijskoj zoni, najmodernije, potpuno automatizovane. U ove dve trafostanice uloženo je oko 4,5 miliona evra, a u poslednje četiri godine u ovom kraju investirali smo oko milijardu dinara i uradili više od 84 kilometra niskonaponske mreže", rekao je Grčić.

On je istakao da je trafostanica "Ub" 110/35 kV veoma važna za budućnost Uba.

Povećana je instalisana snaga ove TS, sa 4 megavolt-ampera na 31,5 megavolt-ampera u ovoj fazi. Ostavljena je mogućnost i da se sa rastom potreba snaga TS udvostruči u sledećoj investicionoj fazi.

Prvi čovek EPS-a je naglasio da se sa EMS gradi novi kabl za TS "Ub".

"Instalisana snaga nove trafostanice u Čučugama je osam megavolt-ampera i iz nje je izvedeno pet 10 kV izvoda za okolna naselja. To će povećati pouzdanost napajanja i omogućiti priključenje novih korisnika. Pojačavamo i stabilizujemo sigurnost napajanja za sve potrebe žitelja 20 okolnih sela. To je veoma važno jer građani više neće imati problema u napajanju, što je posebno bitno za poljoprivredu i preradu. Naš cilj je da svako domaćinstvo ima stabilno snabdevanje", rekao je Grčić.
Foto: EPS
Glišić se zahvalio državi Srbiji i rukovodstvu "Elektroprivrede Srbije" u ime svih građana ove opštine, jer su dva kapitalna objekta privedena kraju.

"Jednu trafostanicu smo pustili u rad, a očekujemo da druga počne da radi do kraja godine. To su temelji našeg daljeg razvoja i to daje mogućnosti da se dalje razvijamo i dostignemo viši nivo. Bilo je ranije problema u snabdevanju električnom energijom u čitavom ovom spletu sela, ali dočekali smo taj dan da možemo da kažemo da smo to rešili", rekao je Glišić.

"Uz manje nadogradnje koje će se desiti uskoro, u potpunosti ćemo stabilizovati svaki zaseok. Posle nekoliko godina predanog rada, završili smo veliki posao i idemo dalje sa novim radovima", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

8 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: