Borisov garantovao Vučiću: Srbija dobija najbolju cenu gasa u Evropi

Srbija će dobiti najbolju cenu gasa u celoj Evropi i imaće uredno snabdevanje bez obzira na energetsku krizu koja potresa svet, pišu Novosti.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.10.2021.

21:26

Borisov garantovao Vučiću: Srbija dobija najbolju cenu gasa u Evropi
Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC

Ova uveravanja dobio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se danas na Andrićevom vencu sastao sa Jurijem Borisovom, zamenikom premijera Ruske Federacije i kopredsednikom ruskog dela Međuvladinog komiteta za saradnju naše zemlje i RF, tvrdi list.

Vučić i Borisov su konstatovali da realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata odličnno napreduje, kao i da svi projekti prate planiranu dinamiku.

Sagovornici su se dotakli i aktuelne globalne energetske krize, pa je predsednik Vučić ocenio da je u tom kontekstu gasovod koji povezuje Bugarsku i Mađarsku preko teritorije Srbije od najvećeg značaja za našu zemlju, ne samo u smislu privlačenja investicija i napretka industrijske proizvodnje, već i zbog energetske sigurnosti zemlje.

Vučić i Borisov su izrazili uverenje da će saradnja sa Rusijom u ovoj oblasti doprineti sigurnom snabdevanju naše zemlje gasom, ali i većoj efikasnosti u transportu gasa uz poštovanje najviših ekoloških standarda.

Borisov je preneo predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Putina, rekavši da su politički i ekonomski odnosi dve zemlje na najvišem nivou u novijoj istoriji.

On je posebno istakao visok stepen trgovinskih odnosa, kao i zainteresovanost ruske strane za veći izvoz srpske robe i usluga na tržište Ruske Federacije.

Predsednik Srbije je naglasio da jak potencijal za plasiranje naših proizvoda na rusko tržište i dalje nije dovoljno iskorišćen, te je ponovio spremnost Srbije za formiranje zajedničkih srpsko-ruskih proizvodnih kompanija, koje bi plasirale robu na treća tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: