"Dovešćemo investitore u Bujanovačku banju"

Beograd -- Predsednik Sbrije Aleksandar Vučić danas se obratio poslanicima u Skupštini Srbije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC
Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC

Tom prilikom govorio je o ulaganjima na jugu Srbije, i rekao da će se država boriti da dovede investitora u Bujanovačku banju.

On je naveo i da je ključno pitanje posle rešavanja problema Vranjske banje - Bujanovačka banja, koja je veoma važna, dodajući da su za Sijarinsku banju češki investitori pokazali interesovanje.

"Borićemo se za dolazak investitora u Bujanovačku banju, kao i za Gumaplastiku. Spremni smo, da ne bude da radimo samo za istočni, gde većinski žive Srbi, da radimo u zapadnom delu opštine Bujanovac, bez obzira što su Srbi izbačeni iz lokalne vlasti i da im se uskraćuju prava. Mi ćemo pokušati da podignemo vaše poverenje u nas našim odgovornim ponašanjem, a da ćete vi promeniti pristup prema Srbima i predstavnicima vlasti", rekao je Vučić.

Dodao je i da se nada da će se pronaći neki makedonski investitor koji bi mogao da uloži u Vranje i Kumanovo, te da veruje da bi u budućnosti to mogle da budu dobre vesti.

Vučić je time odgovorio na izlaganje poslanice "Ujedinjene doline - SDA Sandžaka" Nadije Bećiri iz Bujanovca, koja se obratila na albanskom jeziku, a govorila o nestalima, problemu priznavanja diploma sa tzv. Kosova i potrebi za dodatnim ulaganjima u Medveđi, Preševu i Bujanovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu