Srbija

Sreda, 26.05.2021.

19:49

Čeka li nas drugačija dostava? Iz Glova za B92.net otkrivaju zašto su kupili "Donesi"

Da je dostava biznis budućnosti bilo je jasno i pre nego što nas je korona primorala da sve češće posežemo za njom.

Izvor: B92

Čeka li nas drugačija dostava? Iz Glova za B92.net otkrivaju zašto su kupili
Foto: Depositphotos, maxxyustas

A koliko je velik biznis najbolje je pokazala jutrošnja vest - španski Glovo preuzima kompaniju Donesi i još nekoliko regionalnih brendova za čak 170 miliona evra.

Glovo će tako preuzeti brend Donesi u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a kako ekskluzivno za B92.net kaže generalni menadžer kompanije Glovo za srednju i istočnu Evropu Viktor Rãcariu - "dve kompanije će još kratko vreme postojati kao zasebni entiteti, tokom procesa migracije podataka".

Proces migracije će varirati od zemlje do zemlje, a iz Glova očekuju da sva spajanja budu završena pre kraja godine, osim u Rumuniji, gde, pre započinjanja migracije, moraju da sačekaju dok se lokalni postupak odobrenja ne završi.

Što se tiče toga koliko je udeo "srpskog" dela biznisa u akviziciji vrednoj 170 miliona evra, Rãcariu kaže da je "proces vrednovanja pojedinačnih tržišta poverljiv" i dodaje da kupovina kompanije Donesi za Glovo predstavlja "veoma dobru priliku za širenje uticaja u centralnoj i istočnoj Evropi".

"Naša strategija je uvek bila fokusirana na učvršćivanje liderske pozicije, ulaganjem i rastom našeg biznisa na našim osnovnim tržištima", kaže Viktor Rãcariu.

A šta čeka korisnike?

Korisnicima će, kako navodi, Glovo ponuditi najbolje iskustvo dostave, zajedno sa pristupom bilo čemu u njihovom gradu.

"Benefit za nove korisnike će biti stručnost kompanije Glovo i poznavanje tržišta, ali i naše globalno iskustvo, vrlo efektivna mreža partnerstava koju smo već uspostavili i koju nastavljamo da razvijamo ovom transakcijom, kao i širok izbor proizvoda i usluga koje nudimo", kaže Viktor Rãcariu.

Veruju i da će ova transakcija doneti dodatnu vrednost svim korisnicima i poslovnim partnerima, kao i sektoru dostave na zahtev u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

6 h

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

11 h

Podeli: