Konkurs Ministarstva odbrane za prijem više od 300 ljudi: "Vojni poziv samo za odabrane"

Ministar Nebojša Stefanović pozvao je sve zainteresovane da se prijave na konkurs Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za prijem preko 300 ljudi u radni odnos.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 01.04.2021.

14:36

Konkurs Ministarstva odbrane za prijem više od 300 ljudi:
Foto: Epa/DJORDJE SAVIC

Stefanović je precizirao da je raspisan javni konkurs za prijem iz građanstva u jedinice i ustanove Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u svojstvu oficira, vojnih službenika i nameštenika na različitim pozicijama u gradovima širom zemlje, navodi se u saopštenju.

Ministar Stefanović je istakao da je zadovoljan dobrim odzivom mladih na konkurs za upis u vojne škole.

"Za upis u vojne škole imamo za 10 odsto veći odziv kandidata nego lane. Za srednju stručnu vojnu školu imamo čak pet kandidata na jedno mesto, dok ih je prethodnih godina bilo po tri", rekao je ministar odbrane i dodao da će veliki odziv kandidata obezbediti kvalitetnu selekciju.

Naveo je da su tome doprinele investicije države u sistem odbrane koje su, kaže, vojni poziv ponovo učinile poželjnim zanimanjem, a Ministarstvo i Vojsku dobrim poslodavcem.

"Vojska ima veliko poverenje našeg naroda, ali je vojni poziv samo za odabrane, kojima je otadžbina na prvom mestu i koji imaju hrabrosti da posvete život odbrani i izgradnji bolje Srbije. Oni zato zaslužuju i svako poštovanje, ali i najbolje uslove rada", poručio je Stefanović.

Rekao je i da će u uslovima pandemije kovida svi pripadnici sistema odbrane, i vojna i civilna lica, dobiti značajno povećanje plata.

Stefanović kaže i da su kontinuirana i strateški osmišljena ulaganja u opremu i naoružanje dala rezultate, te da je danas srpski vojnik dobro opremljen, zaštićen i obučen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: