Srbija

Ponedeljak, 04.01.2021.

16:44

Nove elektronske usluge Poreske uprave

Od 1. januara građanima je omogućeno da podnose u elektronskom obliku obrasce preko portala Poreske uprave, a koji se odnose na uplatu poreza.

Izvor: Tanjug

Nove elektronske usluge Poreske uprave
Foto: Depositphotos, LukaFunduk

Reč je o tri vrste obrazaca a to su zahtev za povraćaj i preknjižavanje više ili pogrešno plaćenog poreza, obaveštenje preduzetnika i preduzetnika poljoprivrednika o opredeljenju za isplatu lične zarade, kao i obaveštenje o prometu sekundarnih sirovina i poljoprivrednih i šumskih proizvoda i poljoprivrednih usluga.

Preduzetnik i poljoprivrednik koji se opredeli za isplatu lične zarade dužan je da u elektronskom obliku preko portala Poreske uprave dostavi obaveštenje o tome najkasnije do 15. decembra tekuće godine za period od 1. januara naredne godine, podseća Poreska uprava.

Fizička lica koja kao vlasnici, zakupci i drugi korisnici poljoprivrednog i šumskog zemljišta i fizička lica koja kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva obave promet poljoprivrednih i šumskih proizvoda, odnosno usluga obveznicima PDV-a, uz poresku prijavu za poslednji poreski period kalendarske godine moraju da dostave Poreskoj upravi i dodatne podatke.

Poreska uprava podseća obveznike na koje se odnose ove informacije da prijave i obaveštenja mogu kao i do sada podneti i lično ili u pisanom obliku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: