Širi se "Nikola Tesla": Radovi vredni 60 miliona evra FOTO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je radove na modernizaciji i proširenju beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.05.2020.

12:04

Širi se
Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

"Vrednost ovog projekta, kao i izgradnja novog kontrolnog tornja, iznose oko 60 miliona evra. Važno je da kažemo i da je ovo gradilište radilo sve vreme vanrednog stanja, što je od velikog značaja za naš privredni razvoj i dane koji slede", rekla je ona.

Mihajlović je navela da je to početak novog putovanja za beogradski aerodrom, te da je ponosna što koncesionar Vansi realizuje dogovorene planove koji iznose 700 miliona evra investicija u narednih 25 godina.
Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture
Generalni direktor aerodorma "Nikola Tesla" Fransoa Berizo kazao je da će završetkom ovog projekta kapaciteti biti duplirani, jer će biti izgrađeno 11 novih gejtova.

"U ovom trenutku veliki radovi teku na nekoliko lokacija, uključujući proširenje fingerskog hodnika C, što će povećati kapacitet aerodroma, koji će postati komforniji i funkcionalniji za putnike i avio-kompanije. U toku su i radovi na proširenju platforme, kako bismo omogućili da se parkira veći broj aviona istovremeno", rekao je Berizo.

On je naveo da je procenjena vrednost tih radova skoro pet milijardi dinara.

"Želja nam je da u narednom periodu ponudimo još bolje iskustvo boravka za naše putnike i partnere, kao i da značajno unapredimo nivo usluge i ponude sadržaja na aerodromu", izjavio je Fransoa Berizo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: