Šansa za 200 ljudi: Kinesko-belgijska kompanija traži radnike

Požarevac -- Još 200 radnika dobiće posao u kinesko-belgijskoj kompaniji za reciklažu plastike u Požarevcu.

Izvor: Blic, Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Tzido
Foto: Depositphotos/Tzido

Kinesko-belgijska kompanija Ekoluks, koja se bavi reciklažom plastike, pre oko godinu dana zakupila je oko 15.000 kvadratnih metara hale u nekadašnjoj požarevačkoj Šećerani. Do sada je investirala oko pet miliona evra u pokretanje proizvodnje i zaposlila oko 100 radnika, a ima potrebu da uposli još 200.

Kako se navodi na sajtu Grada Požarevca, reč je o radnicima bez kvalifikacija, koji spadaju u kategoriju teško zapošljivih, a takvih radnika je, ističu, najviše na listi Nacionalne službe za zapošljavanje, oko 35 odsto.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović očekuje da će, kada Ekoluks bude radio punim kapacitetom, broj najteže zapošljivih radnika u Požarevcu znatno opasti. Osim toga, dodaje Spasović, ta kompanija ima potrebe i za zapošljavanjem obučenih radnika tehničke struke, pre svega mašinskih tehničara.

Direktor Ekoluksa Julin Vang pozvao je sve zainteresovane koji žele da rade da se prijave za posao i dodao da je plata veća od minimalne zarade, a ko prebaci normu biće dodatno stimulisan. Navodi da će radnici imati i plaćen prevoz, a treća smena je za 20 odsto više plaćena.

Takođe, ističe da je prvi naredni korak kompanije otvaranje još jedne fabrike za reciklažu.

Kompanija Ekoluks posluje po takozvanoj zelenoj tehnologiji, bavi se reciklažom plastike, a na sajtu grada se navodi da će njeno poslovanje znatno unaprediti reciklažu plastike i u Požarevcu i u Srbiji, što će uticati na smanjenje zagađenja životne sredine.

strana 1 od 146 idi na stranu