Povreda konkurencije: Supernova traži privremenu meru vraćanja kanala N1, Sport klub i drugih

Kablovski operater Supernova oglasio se saopštenjem povodom informacija u pojedinim medijima u vezi sa tokom pregovora sa United Mediom.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 19.01.2020.

11:40

Povreda konkurencije: Supernova traži privremenu meru vraćanja kanala N1, Sport klub i drugih
Foto: Depositphotos/REDPIXEL

United Media poslala je ponudu pravnim licima - Radijus vektor, Kopernikus, Masko, Telemark sistems i AVCOM koja posluju na tržištu preko 15 godina i registrovana su kod Agencije za privredne registre i pod brendom "Supernova" čiji žig je registrovan kod Zavoda za intelektualnu svojinu, navedeno je.

"Ponuda koja nam je poslata za sve kablovske operatere koji posluju pod brendom Supernova bila je višestruko nepovoljnija od uslova koje su da sada imali operateri Radijus Vektor i Kopernikus Technology", ističe se u saopštenju i dodaje da "United Mediji nije smetao brend Supernova tokom 2019, kada je od kablovskih operatera koji posluju pod pomenutim brendom prihodovala više od 4.000.000 evra".

Navodi se i da je United Media htela da ograniči Supernovu kako teritorijalno tako i po broju korisnika i da penalima od više desetina miliona evra onemoguće širenje mreže na druge velike teritorije kao što su Novi Sad, Kragujevac i drugi, kršeći zakon.

"Nisu hteli da nam daju kanale Nova S i Nova Sport i nisu hteli da nam garantuju za budući kvalitet sadržaja na kanalima Sport kluba. Prihvatili smo najbitnije elemente ugovora, a to su cena (koja dostiže 20.000.000 evra) i dužina njihovog trajanja (tri godine), dok je jedini naš zahtev bio da tekst ugovora bude isti kao raniji ugovori koje su imali kablovski operateri i takav bismo ugovor odmah potpisali", stoji u saopštenju Supernove.

Iz kablovskog operatera navode da su se obratili istovremeno i menadžmentu United Media i vlasnicima BC Partnersa u nadi da će se naći kompromisno rešenje i u tom pisanom obraćanju opet potvrdili da prihvataju cenu i dužinu trajanja ugovora, kao i spremnost da emituju sve United Media kanale (uključujući N1), u okviru čitave Telekom Srbija grupe, za šta su tražili da dostave pisanu ponudu.

"Nažalost, na to dobronamerno pisano obraćanje, dobili smo nalog za hitan prekid daljeg emitovanja United Media kanala", saopšteno je.

Supernova je najavila da će u ponedeljak Komisiji za zaštitu konkurencije prijaviti povredu tržišnih uslova i tražiti privremenu meru vraćanja kanala (N1, Sport klub i drugih) svim svojim korisnicima na teritoriji Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: