Obezbeđeno 250.000.000 evra za izgradnju Nacionalnog stadiona

Investicioni plan "Srbija 2025" hoćemo da završimo u narednih pet godina izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Srbija

Izvor: Tanjug, kurir.rs

Četvrtak, 26.12.2019.

09:37

Obezbeđeno 250.000.000 evra za izgradnju Nacionalnog stadiona
Foto: Depositphotos, uroszunic

Ministar dodaje da želi da to bude istorijsko delo koje će ostati iza svih nas i da je to vizija i ideja predsednika Aleksandra Vučića.

Mali povodom investicionog plana razvoja od 10 milijardi evra, koji će biti predstavljen za vikend, kaze da sadašnji budžet to može da prati, jer imamo pozitivnu stopu rasta, suficit u budžetu, nikad manju nezaposlenost, javni dug pod kontrolom....

"Planom Srbija 2025 želimo da posle 2025. ne postoji građanin koji nema priključak za vodu, kanalizaciju, da je Srbija umrežena autoputevima, svi lokalni putevi sređeni...", kaže Mali u intervjuu za Kurir.

On najavljuje da će predsednik Vučić predstaviti plan razvoja i u prosveti, zdravstvu, turizmu, zastiti životne sredine, gradnji fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, stanova za mlade bračne parove, izgradnji nove linije metroa u Beogradu... Novac za to, kako je rekao, obezbeđuje se i iz budžeta i iz raznih kreditnih linija.

Mali ističe i da plan "Srbija 2025" nema veze sa početkom izborne kampanje i da je on samo logičan nastavak reformi koje su započete 2014. godine.

"Budžet za 2020. godinu je prekretnica ekonomske politike, vlade zato što sa povećanjem plata i penzija i sa nikada vise novca koji investiramo u razvoj infrastrukture zelimo da ubrzamo rast nase ekonomije. I Svetska banka kaže da stopa rasta od sedam odsto nije nedostižna. To želimo da dostignemo zajedno s projektom Srbija 2025. Najvažniji cilj je da u najkraćem periodu podignemo standard građana Srbije", rekao je Mali.

On navodi i da je u budžetu za 2020 godinu opredeljeno 250 miliona evra za izgradnju nacionalnog stadiona. "Očekujem da narednih dana bude izabran projektant posto je tender pri kraju, a pristigle su četiri ponude", kaže Mali i ističe da će projekat da podigne ceo taj deo Beograda. Najavljuje da će u prvoj fazi biti izgrađeno i šest stadiona u drugim gradovima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: