Na hibridna vozila neće se plaćati porez, olakšice za vlasnike oružja

Vlada Srbije danas je utvrdila izmene i dopune Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 18.10.2019.

09:55

Na hibridna vozila neće se plaćati porez, olakšice za vlasnike oružja
Vlada Srbije FOTO: Depositphotos, branex

Naime, od 1. januara 2020. na hibridna vozila se neće plaćati porez, a biće uvedena poreska olakšica za vlasnike koji imaju više komada registrovanog oružja za ličnu bezbednost, kojima je izdata isprava za nošenje oružja.

U saopštenju Vlade Srbije precizirano je da se uvodi oslobađanje od poreza na upotrebu motornih vozila čiji je jedan od pogona električni.

Izmenama i dopunama tog zakona precizirane su i pojedine odredbe koje uređuju porez na registrovano oružje u cilju usaglašavanja sa Zakonom o oružju i municiji, kao i odredbe koje uređuju dostavljanje podataka Poreskoj upravi za potrebe utvrđivanje poreza.

Takođe, od 1. januara 2020. godine uvodi se oslobađanje od poreza na upotrebu plovila i to za plovila za koja je obveznik poreza Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: