Elitno beogradsko naselje pliva u fekalijama: Nemaju kanalizaciju, školu, poštu... VIDEO

Kanalizacija ne postoji, mesto nema osnovnu školu, ni poštu....

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2019.

19:07

Elitno beogradsko naselje pliva u fekalijama: Nemaju kanalizaciju, školu, poštu... VIDEO

Zvuči kao neko zabačeno selo, a zapravo je naselje u Beogradu, Veljko Vlahović. Možda najmlađe naselje u prestonici, a sa najviše problema.

Nekada ovde su bile samo poljane i vinogradi, a pre desetak godina, naselje Veljko Vlahović postalo je, naizgled, novo atraktivno mesto za život. Istina je ipak drugačija. Lepa fasada, a u naselju....

"Nemamo bankomat, od pre neki dan nemamo ni poštu. Imamo dva marketa i ono što je veliki problem je infrastruktura. Vodovodna i kanalizaciona mreža nije legalna, to jest, ne postoji. Cevi idu negde dole na Voždovac. Voždovac treba da završi kolektor veliki. Zavisimo od Voždovca, a Voždovac vrlo malo stvari radi u ovom naselju", žali se na lokalnu vlast Marko Mladenović iz udruženja građana "Moje naselje".

Naselje ima oko 10.000 stanovnika. Reč je mladom naselju koje ima veliki broj dece. Najmlađi su najviše ugroženi lošim uslovima o kojima bi trebalo da brinu dve opštine.

Voždovac ne mari za svoje žitelje

Kako kažu meštani, Zvezdara koliko-toliko pomaže. Prema njihovim rečima, Voždovac svoj deo posla ne obavlja.

Autobuska linija je samo jedna, autobus 26L, koji je zapravo mini-bus. Nedovoljno da obuhvati sve stanovnike koji bi se njim prevezli. A pošto je naselje na uzbrdici, nedavne poplave u ovom kraju grada deluju katastrofalno.

"Da bi otišli do te škole moraju da idu nekim mini-autobusom, taj mini-autobus nema dovoljno kapaciteta tako da nemalo puta ta deca rizikuju da idu do tih škola po kiši i snegu. Dogodi se veliko izlivanje vode i svega ostalog. S obzirom na to da imamo samo jedan ili dva pristupna puta, to izgleda katastrofalno", navodi Mladenović.

Kretanje kroz naselje kao drinska regata

Prema rečima Gorana Jeremića, kad padnu kiša i sneg, kretanje kroz naselje izgleda kao drinska regata.

Stanovnici ovog beogradskog naselja pozivaju nadležne da ih posete. Prva TV je stupila u kontakt s nadležnima. Na pitanje - kada će jedno naizgled moderno naselje dobiti osnovne uslove za život - odgovor nije stigao.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: