Sećate se kilometarskih kolona: Od ponedeljka na ovom graničnom prelazu nema gužvi VIDEO

Decenijama je srpskim putnicima trebalo strpljenje da automobilom otputuju u Grčku na more.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.08.2019.

19:45

Sećate se kilometarskih kolona: Od ponedeljka na ovom graničnom prelazu nema gužvi VIDEO
Foto: Prva TV

Ovog leta urađen je kompletan auto-put do Severne Makedonije, a na Koridoru 10 od ponedeljka više nema zadržavanja na graničnom prelazu.

Prvi put na jednom graničnom prelazu, Preševo–Tabanovce na Koridoru 10, zajedno na jednom punktu radiće srpski i makedonski carinici i policajci.

Za samo dva dana iz Severne Makedonije prošlo je čak 90.000 putnika i 23.000 automobila.

Prva TV izveštava kako su zadržavanja, umesto nekoliko sati sada svega nekoliko minuta. Reporter Prve TV ukazuje kako nema gužvi na ovom graničnom prelazu.

Prethodnih godina stalni je rast broja putnika na tom graničnom prelazu. Podaci pokazuju da je jula prošle godine bilo 1,3 miliona putnika, a u istom mesecu ove godine ove čak 1,7 miliona.
Foto: Prva TV
Integrisana granica dobra je i za biznis. Preko 4.000 naših kompanija sarađuje sa Severnom Makedonijom.

Međutim, kako Prva TV izveštava, zasad, probleme imaju kamiondžije, koje se duže nego ranije zadržavaju na graničnom prelazu.

Severna Makedonija je osmo izvozno tržište za naše proizvođače. Naš izvoz je prošle godine iznosio 628 miliona evra, a kako pokazuju zvanični podaci, mi više izvozimo u Severnu Makedoniju nego u Kinu, SAD i Tursku zajedno.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: